2020. február 16.

Itt olvastam: Vasad

©Matyas Sarvady photography
Már nagyon-nagyon régen jelentkeztem Itt olvastam bejegyzéssel. Van egy csomó fotóm is a különböző, meglátogatott helyszínekről, úgyhogy igyekszem hamarosan pótolni az elmaradásomat. :D Remélem kellemes perceket tudok szerezni Nektek az alábbi bejegyzéssel.

Tudom, tudom, ismét egy igen hatásvadász fotóval sikerült kezdenem, csakúgy, mint 2018. októberében, amikor Normafáról írtam, a jegyes fotózásunk helyszínéről. A most következő helyszín életünk egy nem kevésbé meghatározó eseményének, az esküvői fotózásunknak helyszíne. Rögtön kettő is, mivel a fotózást nem csak az esküvő helyszínén, a Nádas Pihenőparkban, hanem a közeli tájvédelmi területen, a Csévharaszti Borókás Természetvédelmi Területen is tartottuk. Igyekszem röviden bemutatni mindkét helyszínt, hiszen mindkettő különleges és mindig jóérzéssel a szívünkben fogunk visszaemlékezni rá.

Nádas Pihenőpark
A helyszínt egyébként már 2017-ben kinéztük, sőt akkor le is foglaltuk a kitűzött dátumra. Igen, majdnem két évvel korábban foglalóztuk a helyszínt, ami még novemberben, a kopárabb időszakban is igazán szép volt. A terem mérete, a hozzátartozó külső helyszín pedig, ha nem is pont olyan volt, mint ahogy álmaimban elképzeltem, de levett a lábamról.
©Matyas Sarvady photography
Szerintem minden menyasszonynak van egy kép a fejében az álomesküvője álomhelyszínéről. Nem akarok lelombozni senkit, de az esküvő is olyan dolog, aminél esetenként kompromisszumot kell kötni. Mi is megtettük. Elengedtük a mezítlábas dresscode-ot, a közvetlenül a tóparton kimondott igent és a szabadtéri bulit, cserébe pedig egy ilyen fantasztikus kilátást, igazán ízletes ételeket és fantasztikusan talpraesett, kedves, barátságos, segítőkész és szakmailag a topon teljesítő kiszolgáló személyzetet kaptunk. Köszönjük szépen! :)
És nem csak a Nádas kollégáival voltunk maradéktalanul elégedettek. Egyszerűen mindenki, aki a nagy nap megvalósulásán dolgozott maximális teljesítményt nyújtott. Köszönjük Nektek: Barbi, Reni, Tünde, Matyi, Lala és Dávid.
De talán ennyi elég is a Nádas Pihenőparkról. Bővebb információt fent, a linkre kattintva kaphattok. ;-)

Csévharaszti Borókás Természetvédelmi Terület
A csodaszép fotók elkészítését Sarvady Mátyásnak köszönhetjük. Ha ő nem néz körül az interneten az esküvő előtt, akkor nem lelünk rá erre a gyönyörű fotózási helyszínre, amely nem csak gazdag növényvilágával, de hangulatával is fantasztikus keretet adott az itt készült fényképeknek.
©Matyas Sarvady photography
Nem mellesleg a terület a Duna-Tisza köze egyik legváltozatosabb természeti tája, melyet 1940 óta tartanak számon védett területként. Több védett növényfajnak és állatnak is otthon ad. Hogy párat említsek csak, itt megtalálható a homoki árvalányhaj (védett 1982 óta) vagy a báránypirosító (védett 1991 óta) is, de a fokozattan védett szalakótával (védetté nyilvánítva: 1901) is találkozhat, aki erre felé kirándul. Több rovar és hüllő is otthonának tekinti ezt a tájat, mint például a zöld gyík, amely már 1964 óta a védett fajok táborába tartozik.
Mivel számunkra is fontos a természet védelme, ezért fokozottan ügyeltünk arra, hogy a fényképek készítése közben még véletlenül se tegyünk kárt a területben, se a flóra, se a fauna-világ képviselőiben. Nem is maradtunk tovább, mint az feltétlenül szükséges lett volna.
Egyébként a környék kedvelt kirándulóhely, mivel természeti értékei egyszerűen lenyűgözőek nem csak a városi ember, de bárki számára. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése