2019. február 14.

Ma van a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja (is)

Bizony, bizony, ma nagy nap van, és nem csak Valentin nap. Ma van ugyanis a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja - hmmm... ma lesz még egy Watchaholics-os cikkem is, azt is egészen hasonlóan kezdem, na mindegy, azt is olvassátok majd el, jó? - szóóóóval remélem készültetek Ti is!

Ha esetleg nem, az sem gond, majd 2020-ban, ráadásul az egy szép kerek év is lesz.
Szóval ma van a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja, ami szerintem egy fantasztikus kezdeményezés. Nem idén lesz először, remélem nem is utoljára, és bizony már több éve tart ez a kedves játék. Ilyenkor ugyan a célközönség főleg a gyermektábor, hiszen adjunk a gyerekek kezébe fantasztikus mesekönyveket, üljünk le velük játszani, felolvasni, meghallgatni egy-egy mesét, abból sokkal-sokkal többet tanulhatnak, fejlődhetnek és megszerethetik az olvasást is, mint ha a tv előtt ülnek. De nem csak a gyerekeket lehet ezen a napon megajándékozni.
Tavaly például az 1-es villamosra felszállva a Bécsi úti végállomásnál egy A legyek ura kötetet találtam. Fantasztikus érzés volt! Olyannyira, hogy idén nem csak simán ajándékozni fogok könyvet, hanem valahol a fővárosban el is hagyok majd egyet-kettőt, még az is lehet, hogy hármat. Aki szemfüles, biztos, hogy megtalálja. Úgy örülnék, ha tényleg jó kezekbe kerülne. Ezen kívül még Párommal elnézünk a Bethesda Gyermekkórházba és ott hagyunk egy példányt Édesanyám mesekönyvéből, hogy a gyerekek tudják olvasgatni.

Ha pedig szeretnétek még többet megtudni az Internation Book Giving Day-ről, akkor nincs más dolgotok, mint a linkké alakított névre kattintani, itt, ebben a mondatban. Az oldalon egyébként találtok egy csomó jó cuccot, például könyvjelzőket, bookplatet, de még posztert is.

Fantasztikus kezdeményezésnek tartom! :)


Most pedig jöjjön a következő, ami nem más, mint a Nyereményjáték! :)

Ahogy tegnap már ígértem, lesz egy nyereményjáték is. Bizony, nem csak elhagyni szeretnék a mai napon könyvet, de az Olvasósarok olvasótáborából is szeretném a leggyorsabbat meglepni, így akinek a kommentje legelső lesz ez alatt a bejegyzés alatt, az új és boldog tulajdonosa lesz egy Richard Castle könyvnek, mégpedig a Nikki Heat sorozat harmadik kötetének, a Hőségriadónak. Tudom, ennek most inkább a krimi kedvelői és azok örülnek, akik szerették volna megszerezni. Aki kevésbé boldog, annak biztatás képpen mondom, hogy jó szívvel adom, és jár mellé még természetesen könyvjelző és egy kis csoki is.
A nyereményjátékban most is olyanok vehetnek részt, akiknek tudok magyarországi címre postázni.

Hajrá! Na, ki lesz a leggyorsabb? :)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Gratulálok, Te voltál a leggyorsabb! :)
      Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az oldalt --> található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. :)

      Törlés