2018. november 1.

Halloween Book Tag: Könyves Halloween Party - Csokit vagy csalunk!

Tegnap még javában tartott a Halloween Éjszaka, amikor meghívást kaptam egyik kedves ismerősömtől, Caledoniától, a Caledonia Könyvvára és Kreatív Kuckója blogoldal írójától, hogy ha kedvem tartja, töltsem ki a halloweeni book tageket, melyeket megtalálok a blogján.
Ezúton is köszönöm a kihívást, örömmel veszem az akadályokat. ;-)

Most akkor jöjjön a számomra legszimpatikusabb, a Könyves Halloween Party, avagy a Csokit vagy csalunk! :)

Fekete, háromlábú üstben fortyogó zöld trutyi, népszerű díszlet egy Halloween partyn, de dukál hozzá egy gonosz, bibircsókos banya is. Egy könyv, amiben boszorkány szerepel. Nem gond, ha kedves és nincsenek bibircsókjai!
Egyértelműen a nem régiben olvasott Julia Donaldson könyv illik ide, a Room on the Broom, amelynek főszereplője egy jóságos boszi, aki nem mellesleg nagy barátja az állatoknak. És még egy apró kis bibircsók is díszíti a nóziját. :)

A vámpírok báljáról elkóborolt, magányos alakok is feltűnnek ezen az éjszakán, talán még egy italra is meghívnak téged. Remélem, nem fokhagymás lángost vacsoráztál. Nem tenne jót a barátságotoknak. Neked melyik a kedvenc vámpíros történeted, kivel koccintanál szívesen?
Az én legkedvencebb vámpíros történetem, amelynek köszönhetően azóta is Darren Shan az egyik kedvenc íróm, nem más, mint a tizenkét kötetet számláló Darren Shan regényes története címet viselő sorozat, melyet legtöbben csak Vámpír könyvek néven emlegetünk. Fantasztikus ifjúsági fantasy irodalom ez az ír alkotó tollából.

Egy zombi még nem csinál apokalipszist, aggodalomra nincs okod! Felbukkanásának az oka, hogy ő is hivatalos a partyra. Neked ki szerepel a vendéglistádon?
Bár könyves book tagről van szó, én ide mégis egy filmes karaktert hoznék a legszívesebben. Mégpedig nem mást, mint a Hókusz Pókusz című 1993-as film fantasztikus zombi szereplőjét, Billy Butchersont.
De ha könyvet is kell választani, akkor megszavazom a meghívottak listájára szintén Darren Shan egyik karakterét, Zom-B-t. :)

Azon pedig végképp ne lepődj meg, ha éppen egy vérfarkas/farkasember környékez meg. Ahol vámpírok vannak, ott nemsokára farkasok is tiszteletüket teszik.
Ha már választani lehet, vagy kell, nem is tudom, akkor Kresley Cole: Halhatatlanok alkonyat után sorozatának MacRieve klánját - igen, az egészet, nem tudok egyet választani közülük - szívesen látom, egyenesen a Skót Felföldről. Bár a könyvek olvasása során némelyiket simán fel tudtam volna pofozni, egy "Hogy lehetsz ennyire hülye?" felkiáltással, de azért szerethető figurák ezek, mert a szeretett nőért bármit megtesznek. Hát kell ennél több? :)

Ha egy szellem is részt vesz a partin, tuti, hogy haláli lesz! Melyik szellemet hívnád meg?
Nézzük csak, nem vitás, hogy a szellem, akinek helye van a bulin nem más, mint Oscar Wilde klasszikusának címszereplője, A canterville-i kísértet. Bár csak egy részletet sikerült olvasnom a történetből, de az abszolút meggyőzött arról, hogy nekem ezt a könyv, ez a történek kell, muszáj a polcomon tudnom majd. Egy olyan részt sikerült megismernem, aminek olvasása közben már én sajnáltam a kísértetet, hogy senki nem ijedt meg tőle. :)

És te minek/kinek öltöznél? Melyik könyv szereplőjét személyesítenéd meg legszívesebben?
Egyértelműen, hogy passzoljak a díszes társasághoz, magamra ölteném Neil Gaiman: Death - Halál gyűjteményének főszereplőjét, vagyis én magam Halálnak öltöznék. Nem annak a kaszás, csuklyás rémisztő alaknak, hanem annak a goth, kedves, szimpatikus lánykának, aki tizenhat évesnek kinéző létére igen súlyos terhet cipel a vállán. Tizenhatnak kinéző létére egyáltalán nem úgy gondolkodik és ott próbál segíteni, megkönnyíteni a dolgokat, ahol tudja.

Nincs Halloween horror nélkül. Mondj egy könyvet, ami félelmet keltett benned!
Félelmet ugyan nem, de határozottan borzongató érzés volt olvasni Vic Parker gyűjteményét, a Klasszikus rémtörténeteket, melyről tegnap jelent meg az értékelőm. Fantasztikus kötet, jó szívvel ajánlom mindenkinek. ;-) Az elmúlt hetekben ez a könyv töltötte ki a pillanataimat, igen sokat foglalkoztam vele. Úgy gondolom, hogy nagyon megérte beszerezni, hiszen egyáltalán nem okozott csalódást. :)


És íme itt a vége az első book tagnek, melyet a blogon töltöttem ki. ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése